Μεταξύ όλων των εγχόρδων οργάνων, το βιολί είναι ίσως το πιο δημοφιλές, ακόμη και αν η διάδοσή του μπορεί να θεωρηθεί πρόσφατη, αναφορικά με τα άλλα της ίδιας οικογένειας. Η μεγάλη φιλονικία της έρευνας προέλευσής του φαίνεται να μένει αναπάντητη μέχρι σήμερα, διότι κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει με σιγουριά εάν προέρχεται από τη βιόλα η από τη ριμπέκα. Αυτό που δε σηκώνει αμφιβολία είναι το γεγονός ότι το βιολί κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη στις αρχές του 16ου αιώνα , ως ένα όργανο ξεκάθαρα ξεχωριστό από τα άλλα. Από εκείνη τη στιγμή, αυτό το πρωτότυπο με τις 4 χορδές ξεκίνησε μία ανεμπόδιστη διαδρομή που το έφερε στις ευρωπαϊκές αυλές, ξεπερνώντας έτσι το ρόλο που είχε μέχρι τις αρχές στη συνοδεία των χορών των λαϊκών τάξεων.

Ο 19ος αιώνας ήταν μάρτυρας των βασικών μεταμορφώσεων. Το βιολί υιοθέτησε τη σύγχρονη μορφή και ανέπτυξε νέες ερμηνευτικές τεχνικές, οι οποίες διαδόθηκαν χάρη στη παρουσία του στη συμφωνική ορχήστρα. Ο αναβρασμός της ragtimeρομαντικής εποχής παρατείνεται και ολόκληρο τον 20ο αιώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου το βιολί υιοθετήθηκε σε καινούργιους χρόνους χωρίς να απαρνηθεί τη παράδοση. Από εκείνη τη στιγμή μπορούν να βρεθούν βιολιά μέσα στα πιο ανόμοια μουσικά περιβάλλοντα, όπως τη jazz ή τη μουσική country, αν και είναι κυρίως στη φολκλορική μουσική πού έλαμψε και όπου συνέχισε να έχει ακόμα και σήμερα ένα ρόλο πρώτου επιπέδου.

Βιολί

Το Ωδείο μας προσφέρει μια εξαιρετικά φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία του κλασικού και μοντέρνου πιάνου για μαθητές κάθε ηλικίας. Από μικρά παιδάκια και αρχάριους μέχρι προχωρημένους. Από την αρχή δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή τεχνική, ώστε να διασφαλίσουμε το φυσικό και αβίαστο παίξιμο και να αποφύγουμε κακές συνήθειες, που θα είναι δύσκολο να τις διορθώσουμε αργότερα.Στην πορεία των μαθημάτων διδάσκουμε η σωστή στάση του σώματος, των χεριών και των δακτύλων, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της τεχνικής και την αποφυγή τραυματισμών. Στα παιδιά το μάθημα προσαρμόζεται στην ηλικία και στις ανάγκες τους. Βασικό μέλημα είναι να τους κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για την  μουσική γενικότερα, εφοδιάζοντάς τα παράλληλα και με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, για να γίνουν καλοί μουσικοί σταδιακά, αν πραγματικά το θελήσουν. Διδάσκουμε επίσης θεωρία της μουσικής, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει για σπουδή του πιάνου αν το θελήσει. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν τον κύκλο σπουδών τους, δίνουν εξετάσεις ενώπιον εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού λαμβάνουν πτυχίο δίπλωμα στο μουσικό όργανο ή μάθημα που σπούδασαν. Τα πτυχία και διπλώματα αυτά είναι συχνά απαραίτητα να ανοίξει η πόρτα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας με τη μουσική.
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Μάθημα Βιολιού
Ωδείο Νέας Μηχανιώνας
697 761 8913
Ωδείο
Τομείς και τμήματα του Ωδείου
Τμήμα Κλασσικής και Μοντέρνας Μουσικής Πιάνο Αρμόνιο Κιθάρα Πνευστά Κρουστά Έγχορδα
Διεύθυνση
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: odeiomihanionas@yahoo.gr
Τηλέφωνο: +302392033402


Web design
Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων
www.webulk.eu