ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ ΣΥΝΘΕΣΗ

 


Όρος που δείχνει την πράξη δημιουργίας ενός μουσικού κειμένου με την απόδοση γραφικών συμβόλων που μπορούν να ερμηνευτούν από έναν εκτελεστή. Διαφέρει επομένως από τον αυτοσχεδιασμό, που δεν έχει ανάγκη από τη βοήθεια γραφικής παράστασης, επειδή προϋποθέτει τη δημιουργία ταυτόχρονα με την εκτέλεση.

Η σύνθεση είναι επίσης ύλη σπουδών στα Ωδεία, σαν λεπτομερείς ανάλυση ενός αναγνωρισμένου στυλ που είναι άξιο και αποδεκτό σε εκείνη τη συγκεκριμένη ιστορική και περιβαλλοντολογική κατάσταση. Αυτή η ανάλυση επιτρέπει στο μαθητή μια λιγότερο η περισσότερο πιστή απόδοση.

Στα σύγχρονα προγράμματα των ωδείων η μελέτη της σύνθεσης βασίζεται πάνω στην αρμονία και στο κοντραπούντο, όπως τα επεξεργάστηκαν το 17ο και 18ο αιώνα. Αυτή η ανάλυση, περνώντας τους μαθητές μέσα από τους πιο απόκρυφους μαιάνδρους του μηχανισμού της σύνθεσης, θα έπρεπε να του δώσει τη δυνατότητα ανασκευής πάνω στις ίδιες βάσεις του κομματιού αλλά με δικό του στυλ, πρότυπο μελέτης αλλά πάντα βασισμένο στο ίδιο σχήμα έκφρασης. Αυτός ο μηχανισμός είναι οπωσδήποτε δυνατός όταν κάποια έκφραση είναι παγκόσμια αποδεκτή, αλλά γίνεται προβληματικός όταν αμφισβητείται η εγκυρότητά του σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτή τη περίπτωση η μελέτη της σύνθεσης γίνεται μια καθαρά ακαδημαϊκή πράξη, που ισχύει μόνο για την κατανόηση της ιστορικής του αξίας.

Μαθήματα Μουσικής Σύνθεσης


Μορφολογία σύνθεση της μουσικής επιστήμης εξετάζει και αναλύει τις μουσικές μορφές και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Μορφή είναι η εξωτερική άποψη ενός αντικειμένου, το σχήμα του. Μουσική μορφή, κατά επέκταση, είναι το αρχιτεκτονικό σχέδιο βάσει του οποίου εργάζεται ένας συνθέτης και τρόπος με τον οποίο χτίζει το μουσικό του κομμάτι
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Ωδείο Νέας Μηχανιώνας
697 761 8913
Τομείς και τμήματα του Ωδείου
Τμήμα Κλασσικής και Μοντέρνας Μουσικής Πιάνο Αρμόνιο Κιθάρα Πνευστά Κρουστά Έγχορδα
Διεύθυνση
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: odeiomihanionas@yahoo.gr
Τηλέφωνο: +302392033402


Web design
Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων
www.webulk.eu