ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ

 Τα μαθήματα ορθοφωνίας είναι απαραίτητα για τα άτομα που σπουδάζουν μονωδία η και μοντέρνο τραγούδι. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που επιβάλλεται ,όπως στους ανθρώπους που εκτίθενται σε κόσμο τηλεόραση θέατρο κ.λ.π. .

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο λόγος μας θα μπορούσε να είναι καλύτερος και για να τα καταφέρουμε απαιτείται η σωστή καθοδήγηση. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα που βλέπουμε καθημερινά: Δημοσιογράφος στην τηλεόραση που λέει τις ειδήσεις, δεν νοείται να μην έχει κάνει μαθήματα ορθοφωνίας, ώστε να έχει καθαρό και κατανοητό λόγο με τις σωστές αναπνοές. Ηθοποιός στο θέατρο που εκτελεί το ρόλο του, πρέπει οι θεατές να καταλαβαίνουν ακριβώς το λόγο του για να δημιουργούνται και τα ανάλογα συναισθήματα γέλιο, προβληματισμός, χαρά κ.λ.π. Διαφημιστικό σποτ ραδιοφώνου, πρέπει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να εισπράξει το μήνυμα ο ακροατής.

Όλα αυτά γίνονται με τη σωστή καθοδήγηση του εκπαιδευτή και το πιο σημαντικό είναι ο μαθητευόμενος να νιώσει τη διαφορά, οπότε έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και γενικά δημιουργεί ένα prestige για κάθε άνθρωπο που έχει περάσει από αυτό το στάδιο! Είναι ένα απαραίτητο εφόδιο που μπορεί να κατέχεται από έναν απλό άνθρωπο, από ένα δάσκαλο ή καθηγητή, από έναν άνθρωπο μεγάλης εμβέλειας και κύρους.

Ορθοφωνία και τεχνικές προφορικής παρουσίασηςΛόγω των εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, χρειάζεται να μπορούμε να ακουγόμαστε καθαρά όταν μιλάμε και να συνδεόμαστε με τους άλλους ακόμα και από απόσταση. Χρειάζεται επίσης να ακουγόμαστε εκφραστικά όταν δουλεύουμε ή παρουσιάζουμε.
Η μέθοδος πιάνου ¨ BEYER ¨
Η μέθοδος πιάνου ¨ BEYER ¨
Η μέθοδος πιάνου ¨ BEYER ¨
Η μέθοδος πιάνου ¨ BEYER ¨
Η μέθοδος πιάνου ¨ BEYER ¨
Η μέθοδος πιάνου ¨ BEYER ¨
Ωδείο Νέας Μηχανιώνας
697 761 8913
Τομείς και τμήματα του Ωδείου
Τμήμα Κλασσικής και Μοντέρνας Μουσικής Πιάνο Αρμόνιο Κιθάρα Πνευστά Κρουστά Έγχορδα
Διεύθυνση
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: odeiomihanionas@yahoo.gr
Τηλέφωνο: +302392033402


Web design
Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων
www.webulk.eu