Το μπουζούκι είναι το πλέον εκφραστικό όργανο της ελληνικής λαϊκής μουσικής. Οι ρίζες του φθάνουν 2300 χρόνια πίσω, στην αρχαιότητα, όπου εμφανίζεται με το όνομα πανδούρα ή πανδουρίδα ή τρίχορδο και παρουσιάζει αισθητικές και μόνο διαφορές από τη σημερινή μορφή του μπουζουκιού. Η πανδούρα, χορδόφωνο νυκτό  όργανο, είχε τρείς διπλές χορδές, με την ίδια ακριβώς διάταξη που έχει και το εξάχορδο μπουζούκι, και κινητά τάστα. Η πανδούρα πέρασε από τους αρχαίους Έλληνες στους βυζαντινούς όπου, μαζί με το κανονάκι, χρησίμευε ως όργανο για την εκμάθηση της βυζαντινής μουσικής.

Επέζησε της τουρκοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας διασκέδασε αλλά και εξέφρασε τους πόνους του ελληνικού όσο και του τούρκικου πληθυσμού. Εμφανίστηκε στην Ανατολή με το όνομα σάζι που περιλαμβάνει όλα τα είδη λαγούτου με μακρύ βραχίονα, επέστρεψε στην Ελλάδα με τη μορφή του ταμπουρά και σαν μπουζούκι έγινε το μουσικό όργανο που στα χέρια σπουδαίων οργανοπαικτών υπηρέτησε ιδανικά το ρεμπέτικο τραγούδι από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Αφού πέρασε από μια περίοδο αμφισβήτησης στις αρχές του 20ου αιώνα σαν όργανο για τη μουσική έκφραση περιθωριακών στοιχείων της Ελληνικής κοινωνίας, καθιερώθηκε σαν πρώτο όργανο στις λαϊκές ορχήστρες. Απέκτησε ένα ακόμη ζεύγος χορδών μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και αποτέλεσε το κυρίαρχο όργανο τόσο του λαϊκού όσο και του έντεχνου τραγουδιού.

Μαθήματα Μουσικής


Το Ωδείο μας προσφέρει μια εξαιρετικά φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία του κλασικού και μοντέρνου πιάνου για μαθητές κάθε ηλικίας. Από μικρά παιδάκια και αρχάριους μέχρι προχωρημένους. Από την αρχή δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή τεχνική, ώστε να διασφαλίσουμε το φυσικό και αβίαστο παίξιμο και να αποφύγουμε κακές συνήθειες, που θα είναι δύσκολο να τις διορθώσουμε αργότερα.Στην πορεία των μαθημάτων διδάσκουμε η σωστή στάση του σώματος, των χεριών και των δακτύλων, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της τεχνικής και την αποφυγή τραυματισμών. Στα παιδιά το μάθημα προσαρμόζεται στην ηλικία και στις ανάγκες τους. Βασικό μέλημα είναι να τους κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για την  μουσική γενικότερα, εφοδιάζοντάς τα παράλληλα και με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, για να γίνουν καλοί μουσικοί σταδιακά, αν πραγματικά το θελήσουν. Διδάσκουμε επίσης θεωρία της μουσικής, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει για σπουδή του πιάνου αν το θελήσει. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν τον κύκλο σπουδών τους, δίνουν εξετάσεις ενώπιον εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού λαμβάνουν πτυχίο δίπλωμα στο μουσικό όργανο ή μάθημα που σπούδασαν. Τα πτυχία και διπλώματα αυτά είναι συχνά απαραίτητα να ανοίξει η πόρτα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας με τη μουσική.
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Μάθημα Μπουζουκιού
Ωδείο Νέας Μηχανιώνας
697 761 8913
Ωδείο
Τομείς και τμήματα του Ωδείου
Τμήμα Κλασσικής και Μοντέρνας Μουσικής Πιάνο Αρμόνιο Κιθάρα Πνευστά Κρουστά Έγχορδα
Διεύθυνση
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: odeiomihanionas@yahoo.gr
Τηλέφωνο: +302392033402


Web design
Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων
www.webulk.eu