Το κοντραμπάσο είναι το μεγαλύτερο και σοβαρότερο όργανο από τα έγχορδα. Ο ήχος του παράγεται από τη δόνηση των χορδών που τρίβονται από ένα κοντάρι, αλλά είναι επίσης δυνατόν να παιχθεί με τις άκρες των δακτύλων.

Οι ρίζες του βρίσκονται στον 16ο αιώνα, την εποχή που υπήρχε ήδη ένα μουσικό όργανο που λεγόταν βιολόνε από το οποίο προέρχεται. Παρόλο που μόνο τον 19ο αιώνα πήρε το σημερινό σχήμα και τα χαρακτηριστικά του, είναι ένας συνδυασμός των τυπικών στοιχείων του βιολιού και της βιόλας. Τον ίδιο αιώνα ενσωματώνεται οριστικά στην ορχήστρα, όπου μέχρι σήμερα έχει δευτερεύοντα ρόλο, και περιορίζεται στο να ενδυναμώνει το βιολοντσέλο.

Η δυσκολία του στο παίξιμο εξαιτίας των μεγάλων διαστάσεών του, περιορίζει την εμφάνισή του στη σκηνή. Ωστόσο, προς τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του επόμενου, μερικοί συνθέτες δείχνουν πίστη σε αυτό το μουσικό όργανο, που αρχίζει να κερδίζει το σεβασμό των μουσικών και του κοινού.

Μαθήματα Μουσικής ΣύνθεσηςΜπορούμε να δούμε στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα το απόγειο του κοντραμπάσου από τους μουσικούς, όπου οι μαέστροι, και κυρίως αυτοί της jazz , απέκτησαν με το κοντραμπάσο νέες δυνατότητες και νέες τεχνικές μουσικής ερμηνείας. Η διαφοροποίηση του ρεπερτορίου και η αλματώδης ανάπτυξη των κέντρων μουσικής εκμάθησης έκαναν το κοντραμπάσο ένα μουσικό όργανο πάντα παρόν σε όλα τα μουσικά περιβάλλοντα.
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Η Σύνθεση
Ωδείο Νέας Μηχανιώνας
697 761 8913
Τομείς και τμήματα του Ωδείου
Τμήμα Κλασσικής και Μοντέρνας Μουσικής Πιάνο Αρμόνιο Κιθάρα Πνευστά Κρουστά Έγχορδα
Διεύθυνση
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: odeiomihanionas@yahoo.gr
Τηλέφωνο: +302392033402


Web design
Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων
www.webulk.eu