ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ ΑΡΜΟΝΙΑ

 


Στη μουσική όπως και σε όλες τις τέχνες, η θεωρία ακολούθησε τη πράξη. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι το σύνολο των κανόνων που αποτελούν σήμερα τη Μουσική θεωρία, διαμορφώθηκε αποκλειστικά και μόνο από τις αναλύσεις και τις μελέτες των χιλιάδων μουσικών έργων που γράφτηκαν από το 1300 μ.Χ. περίπου και μετά.

Τούς πρώτους αιώνες η μουσική θεωρία περιοριζόταν μόνο στους νόμους της αντίστιξης, δηλαδή στο συνδυασμό διαφόρων μελωδιών κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ακούγονται ταυτόχρονα. Όλες οι συνθέσεις εκείνης της περιόδου ήταν καθαρά φωνητικές, προορισμένες δηλαδή να τραγουδηθούν από ανθρώπινες φωνές και ήταν βασισμένες πάνω σε τρόπους, κλίμακες, που αυτοί οι τρόποι είχαν σχέση με τους αρχαίους Ελληνικούς τρόπους.

Από το 1550 και μετά επικράτησαν οι μείζονες και ελάσσονες κλίμακες (που υπάρχουν μέχρι και σήμερα ), που παιζόταν από μουσικά όργανα και πρόσφεραν τη δυνατότητα συγχορδιών, γεγονός που οδήγησε αργότερα σε μια νέα μουσική θεωρία την Αρμονία. Όλο το τμήμα που περιέχεται μέσα στη Αρμονία διαμορφώθηκε μέσα σε 300 χρόνια περίπου, συνεχούς επεξεργασίας και χρησιμοποιήθηκε από συνθέτες της εποχής μπαρόκ (Μπάχ, Χαίντελ ), της κλασσικής περιόδου (Μπετόβεν, Μότσαρτ ), και ρομαντικής περιόδου ( Σούμαν, Σοπέν ). Πάντως σε πολλά μουσικά έργα των παραπάνω περιόδων πολύ συχνά συναντιέται ο συνδυασμός του αντιστιτικού και αρμονικού τρόπου γραφείς.

Μαθήματα Μουσικής ΘεωρίαςΟι σχετικά νεότεροι συνθέτες όπως Ντεμπισύ, Ραβέλ, με την περισσότερο τολμηρή μουσική τους γλώσσα εκμεταλλεύτηκαν πιο ακραίες δυνατότητες της Αρμονίας χρησιμοποιώντας πιο μοντέρνες κλίμακες τζαζ, ανατολίτικες. Στην εποχή μας συνεχίζεται η αναζήτηση από νεότερους συνθέτες, που γίνονται όλο και πιο τολμηρά τα έργα τους, δημιουργώντας νέα πρακτική και αισθητική ανοίγοντας το δρόμο για μία νέα μουσική θεωρία.
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Μάθημα Αρμονίας
Ωδείο Νέας Μηχανιώνας
697 761 8913
Τομείς και τμήματα του Ωδείου
Τμήμα Κλασσικής και Μοντέρνας Μουσικής Πιάνο Αρμόνιο Κιθάρα Πνευστά Κρουστά Έγχορδα
Διεύθυνση
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: odeiomihanionas@yahoo.gr
Τηλέφωνο: +302392033402


Web design
Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων
www.webulk.eu