Το ακορντεόν είναι ένα σύγχρονο όργανο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της ρομαντικής περιόδου, μετά την έλευση των ασιατικών πνευστών στην Ευρώπη. Παρότι ο χαρακτηριστικός χειροκίνητος μηχανισμός του έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν σε διάφορα είδη οργάνου, μόλις τον 18ο αιώνα συνδυάστηκε με τις γλωττίδες. Το ακορντεόν κατασκευάστηκε από τον Βιεννέζο Cyril Demian, τον 19ο αιώνα. Η διάδοση του οργάνου στις διάφορες μορφές του είναι σημαντικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς την πρόσφατη ιστορία του. Τα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα και τα πρώτα του 20ου,χαρακτηρίζονται ως περίοδος εξέλιξης. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως την ταστιέρα, η οποία τροποποιήθηκε αποκτώντας μεγαλύτερο αριθμό σειρών καθώς και την ανάπτυξη του χαμηλού τόνου.

Αν μέχρι εκείνη την εποχή το ακορντεόν είχε παραδοσιακό χαρακτήρα, οι τεχνικές καινοτομίες ήταν το έναυσμα μίας νέας τάσης που θα το τοποθετούσε ανάμεσα στα όργανα ορχήστρας. Τη μετάβαση αυτή, την υποστήριξε ιδιαίτερα ένας κατασκευαστής για να αυξήσει τις πωλήσεις των μοντέλων, διευκολύνοντας έτσι τις συνθέσεις για ακορντεόν. Φτάσαμε έτσι στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, όταν οι συνθέτες, έχοντας ως έμπνευση το ταλέντο των δεξιοτεχνών άρχισαν την αναζήτηση συνθέσεων με επίκεντρο το ακορντεόν, τα οποία ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακορντεόν


Kαθηγητής του ακορντεόν είναι ο κύριος Αλέξανδρος Πώχος

Αλέξανδρος Πώχος γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη το 1968. Από το 1973 ζει στη Θεσσαλονίκη. Γόνος μουσικής οικογένειας της παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής. Τα πρώτα του βήματα στη μουσική και στο ακορντεόν τα πήρε στη Χ.Ε.Ν. της περιοχής Χαριλάου. Από τα εφηβικά του χρόνια ήταν μέλος αρκετών μουσικών σχημάτων της Λαϊκής Ελληνικής μουσικής και εργάστηκε σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών και της Πάτρας. Πτυχιούχος του ειδικού της αρμονίας και του ακορντεόν συνεχίζει όμως τις μουσικές του σπουδές στο ακορντεόν κονσέρτου υπό την εποπτεία της κας Ζυχάρεβα. Υπήρξε μαθητής του Δημ. Τσιολχά , του Ηρακλή Βαβάτσικα και του Σπύρου Μελισσανίδη και του Βασίλη Ζωιτόπουλου. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά σεμινάρια του ακορντεόν όπως του Petar Raltchev , Bratislav Manisevij, του Θάνου Σταυρίδη (Balkan accordeon) και του Reed Blocks. Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόσφατα ανέλαβε την Θεατρική ομάδα της Σχολής Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ Θεσσαλονίκης) Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του λαϊκού μουσικού σχήματος Rempet motiv. Αυτή την εποχή περατώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παν. Μακεδονία στο Τμήμα Μουσικής επιστήμης και τέχνης στο Π.Μ.Σ. «Μουσική και Κοινωνία»
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Ωδείο Νέας Μηχανιώνας
697 761 8913
Ωδείο
Τομείς και τμήματα του Ωδείου
Τμήμα Κλασσικής και Μοντέρνας Μουσικής Πιάνο Αρμόνιο Κιθάρα Πνευστά Κρουστά Έγχορδα
Διεύθυνση
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: odeiomihanionas@yahoo.gr
Τηλέφωνο: +302392033402


Web design
Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων
www.webulk.eu