Το ακορντεόν είναι ένα σύγχρονο όργανο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της ρομαντικής περιόδου, μετά την έλευση των ασιατικών πνευστών στην Ευρώπη. Παρότι ο χαρακτηριστικός χειροκίνητος μηχανισμός του έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν σε διάφορα είδη οργάνου, μόλις τον 18ο αιώνα συνδυάστηκε με τις γλωττίδες. Το ακορντεόν κατασκευάστηκε από τον Βιεννέζο Cyril Demian, τον 19ο αιώνα. Η διάδοση του οργάνου στις διάφορες μορφές του είναι σημαντικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς την πρόσφατη ιστορία του. Τα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα και τα πρώτα του 20ου,χαρακτηρίζονται ως περίοδος εξέλιξης. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως την ταστιέρα, η οποία τροποποιήθηκε αποκτώντας μεγαλύτερο αριθμό σειρών καθώς και την ανάπτυξη του χαμηλού τόνου.

Αν μέχρι εκείνη την εποχή το ακορντεόν είχε παραδοσιακό χαρακτήρα, οι τεχνικές καινοτομίες ήταν το έναυσμα μίας νέας τάσης που θα το τοποθετούσε ανάμεσα στα όργανα ορχήστρας. Τη μετάβαση αυτή, την υποστήριξε ιδιαίτερα ένας κατασκευαστής για να αυξήσει τις πωλήσεις των μοντέλων, διευκολύνοντας έτσι τις συνθέσεις για ακορντεόν. Φτάσαμε έτσι στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, όταν οι συνθέτες, έχοντας ως έμπνευση το ταλέντο των δεξιοτεχνών άρχισαν την αναζήτηση συνθέσεων με επίκεντρο το ακορντεόν, τα οποία ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακορτεόν

Μαθήματα Μουσικής


Το Ωδείο μας προσφέρει μια εξαιρετικά φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία του κλασικού και μοντέρνου πιάνου για μαθητές κάθε ηλικίας. Από μικρά παιδάκια και αρχάριους μέχρι προχωρημένους. Από την αρχή δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή τεχνική, ώστε να διασφαλίσουμε το φυσικό και αβίαστο παίξιμο και να αποφύγουμε κακές συνήθειες, που θα είναι δύσκολο να τις διορθώσουμε αργότερα.Στην πορεία των μαθημάτων διδάσκουμε η σωστή στάση του σώματος, των χεριών και των δακτύλων, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της τεχνικής και την αποφυγή τραυματισμών. Στα παιδιά το μάθημα προσαρμόζεται στην ηλικία και στις ανάγκες τους. Βασικό μέλημα είναι να τους κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για την  μουσική γενικότερα, εφοδιάζοντάς τα παράλληλα και με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, για να γίνουν καλοί μουσικοί σταδιακά, αν πραγματικά το θελήσουν. Διδάσκουμε επίσης θεωρία της μουσικής, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει για σπουδή του πιάνου αν το θελήσει. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν τον κύκλο σπουδών τους, δίνουν εξετάσεις ενώπιον εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού λαμβάνουν πτυχίο δίπλωμα στο μουσικό όργανο ή μάθημα που σπούδασαν. Τα πτυχία και διπλώματα αυτά είναι συχνά απαραίτητα να ανοίξει η πόρτα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας με τη μουσική.
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Μάθημα Ακορτεόν
Ωδείο Νέας Μηχανιώνας
697 761 8913
Ωδείο
Τομείς και τμήματα του Ωδείου
Τμήμα Κλασσικής και Μοντέρνας Μουσικής Πιάνο Αρμόνιο Κιθάρα Πνευστά Κρουστά Έγχορδα
Διεύθυνση
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
25 Μαρτίου 29 Νέα Μηχανίωνα 570 04

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: odeiomihanionas@yahoo.gr
Τηλέφωνο: +302392033402


Web design
Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων
www.webulk.eu